Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Кими и аз имаме договори за следващата година

Фетел: Кими и аз имаме договори за следващата година

73
0

Себастиан Фетел няма да е пилотът, който ще замести Нико Розберг в Мерцедес от следващия сезон. Германецът заяви по време на световните финали на Ферари в Дайтона, че има договор със Скудерията за следващия сезон и това трябва да е ясно.

След като Нико обяви, че прекратява кариерата си, започнаха предположения кой може да се озове на негово място в кокпита на Мерцедес. Като се смята, че дори водещи пилоти като Алонсо, Ботас и Фетел имат желание да карат за немския тим, въпреки че имат договори съответно с Макларън, Уилямс и Ферари за следващия сезон.

Запитан дали е имал контакт с Мерцедес и каква е ситуацията с договора му за 2017 г., Фетел заяви: „Мисля не е голяма тайна, че Кими и аз имаме договори за следващата година. Това трябва да е ясно. Не знам какъв е техния план (на Мерцедес), но ние гледаме себе си и към следващата година.

Много неща се променят и съответно ние сме много заети. Много позитивно сме настроени за следващия сезон. Мисля, че тимът ни става по-силен. Това усещаме през последните няколко месеца на пистата и във фабриката. Би трябвало да можем да излезем с по-добър пакет (за 2017 г.)“

По отношение на решението на Розберг да се откаже от F1, Фетел коментира: „Мисля, че всеки е свободен да прави каквото иска. Уважавам решението му. Сигурен съм, че ще си вземе почивка, преди да продължи с нещо друго. Пожелавам му весели празници.“