Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Нямахме скорост за софт, не знам къде губим

Фетел: Нямахме скорост за софт, не знам къде губим

32
0

Себастиaн Фетел заяви, че във Ферари са обмисляли да използват по-твърдите гуми софт във втората част на квалификацията, но не са имали нужната скорост, за да са сигурни в участието си в третата част.

Този подход бе използван днес от фаворитите от Мерцедес и от Макс Верстапен, но не бил подходящ за Ферари, които изобщо не са наясно защо тук темпото им не е така добро както бе на Сузука. При положение, че двете писти имат много близки характеристики.

„Нямам идея къде точно губим и в какво. Всичко има значение и трябва внимателно да анализираме причините защо разликата до Ред Бул бе така голяма днес, бе откровен Себастиан. – Лично аз натиснах малко повече, отколкото трябва в първия сектор, и загубих време, а Кими свърши отлична работа.“

Фетел също така отрече по този начин внушенията, че в последните състезания новостите по колата се използват по-добре от Кими Райконен.

Финландецът от своя страна заяви категорично, че никога не е казвал, че щом колата е добра на Сузука, ще е добра и тук. И отбеляза, че писта за писта съотношението на силите се променя и разликата също.

„Не, нямахме някакви проблеми с гумите, каза Кими.- Напротив, работиха както очаквахме. Но ни трябва още притискане, още скорост на правите. Нямам идея как ще се развият събитията утре, но в една обиколка със суперсофт Ред Бул бяха просто недостижими. Но състезанието е друго нещо и се надявам, че ще имаме повече скорост и по-добра стратегия.“