Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел очаква поне три бокса на състезание

Фетел очаква поне три бокса на състезание

35
0
Себастиан Фетел

Поне три спирания в бокса ще се наложи да правят отборите от Формула 1 в рамките на една надпревара, твърди световният шампион за 2010 г. Себастиан Фетел. Немският пило на Ред Бул стана най-младият състезател, печелил короната в Гран при, но има голям опит зад гърба си и направи извода след първите три предсезонни серии тестове, проведени във Валенсия, на Херес и Каталуния. По принцип идеята на новия доставчик на гуми в F1 Пирели е един комплект да издържа около 100 км, а при средна дължина на състезанията от малко над 300 км три питстопа са много вероятни, особено при вече сериозно коментираното износване.

Според Фетел на практика е невъзможно да се изкара цяла надпревара само с две спирания за смяна на гуми. Той предвижда поне три, ако не и дори четири бокса.

Нещата са еднакви за всички, но гумите са крайно различни от миналогодишните – заяви германецът. – Едно спиране е невъзможно според мен, на настоящия етап дори две са малко, по-вероятно е да са три или четири за едно състезание. Въпросът е дали това е за добро или лошо. Трудно е да се каже сега, тъй като не знаем какво ще се случи.

Въвеждането на подвижно задно крило и KERS също бе с цел подобряване шоуто на писта посредством улесняване на изпреварванията. И Фетел обаче, като повечето си колеги, се надява те да не станат прекалено лесни. Засега той и отборът му са смятани за фаворити от повечето екипи в Гран при, смятащи, че Ред Бул ще успеят да задържат инерцията от края на сезон 2010 г., когато бяха по-бързи от всички.