Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел пръв в последната свободна сесия на Нюрбургринг

Фетел пръв в последната свободна сесия на Нюрбургринг

34
0
Ред Бул,Себастиан Фетел

Себастиан Фетел бе най-бърз в последната свободна тренировка за Гран при на Германия. Немският пилот на Ред Бул изпревари съотборника си Марк Уебър с 0,133 сек. Зад тях се наредиха Фернандо Алонсо (Ферари) и състезателите на Макларън Люис Хамилтън и Дженсън Бътън.

Тренировката започна при направо студено време. Температурата на въздуха бе само 12 градуса, тази на асфалта – 19. Първите времена бяха дадени около 15-ата минута след началото на сесията, но Ред Бул, Макларън и Ферари изчакаха почти половин час преди да излязат за първи серии. В този момент начело бяха състезателите на Мерцедес Нико Розберг (с 1:34.240) и Михаел Шумахер (1:34.418).

Междувременно в Рено и Уилямс се трудеха упорито. Ник Хайдфелд бе с конвенционален под вместо вчерашния, в който имаше метални компоненти и бе с 4 кг по-тежък. Имаше промени и в изпускателната система. От тима обясниха, че е твърде рано да използват новите неща, но ще продължат да ги тестват следващата седмица в Унгария. В отбора от Гроув пък Рубенс Барикело отново провеждаше изпитания на множеството нови елементи в FW33, за да бъде взето решение дали да бъдат запазени за квалификацията и състезанието (или някои от тях).

Още след първите си бързи обиколки пък Дженсън Бътън и Люис Хамилтън оглавиха таблицата. В Макларън упорито търсеха повече скорост, след като изостанаха като темпо във вчерашните свободни тренировки с почти половин секунда спрямо Ред Бул.

Фернандо Алонсо на свой ред стана пръв с 1:33.302 и продължи да сваля, но минута по-късно Розберг вече бе с над секунда по-бърз. Германецът мина под 1:32 мин за обиколка, давайки 1:31.911. Зад него бе Марк Уебър, чийто механици се справиха бързо с проблем със спирачките на колата му. Испанецът обаче си върна челната позиция с 1:31.138 преди Уебър да излезе пръв в самия край на тренировката, изпреварвайки ги с 0,089 сек. Фетел обаче свали и него от върха с тур, в който бе с рекордни първи и трети сектор.