Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел с най-добър резултат във втория ден в Барселона

Фетел с най-добър резултат във втория ден в Барселона

1584
0

Себастиан Фетел с Ферари постигна най-добро време във втория ден от тестовете на тимовете от Формула 1 на пистата Каталуня край Барселона. При студено време и кратки превалявания германецът постигна 1:19.673 мин с гумите софт, като в самия край направи и няколко тренировъчни питстопа с време за смяна на 4-те колела за около 2.5 сек.

По време на деня Фетел се и завъртя на завой 2, но бързо се върна на пистата без поражения по колата. Тогава сесията беше спряна за 4 минути. Другото спиране на деня беше заради грешка на Шарл Льоклер със Заубер, който излетя на 4-и завой и спря в чакъла.

Валтери Ботас с Мерцедес остана втори на 0.3 сек от най-доброто постижение на Фетел, като бе с по-твърдите гуми медиум. Трети се нареди Щофел Вандоорн с Макларън, но той записа най-добри си резултат от 1:20.325 мин с новите гуми на Пирели хиперсофт.

Само с една хилядна по-бавен от него бе 4-ият Верстапен, но пилотът на Ред Бул постигна това време с много по-твърдите гуми медиум.  Заради очакваните лоши условия утре днешния ден ще е без обедна почивка и пилотите караха с 1 час повече.

Пети остана Карлос Сайнц с Рено, следван от Пиер Гасли с Торо Росо, който бе само на 1 десета зад испанеца, а освен това нямаше проблеми с новата за тима задвижваща система на Хонда.

Седми се нареди резервният пилот на Уилямс Роберт Кубица, който кара следобед и бе по-бърз от титулярния пилот на тима Сергей Сироткин с 0.3 сек при еднакъв тип гуми софт.

За кратко над трасето ситния дъжд премина в мокър сняг, което накара екипът на Форс Индия да покаже чувство за хумор и да сложи върху сликовете на Естебан Окон вериги с послание, че няколко снежинки не могат да спрат тима.