Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел се надява Ред Бул да се включи в битката за победите

Фетел се надява Ред Бул да се включи в битката за победите

29
0

Себастиан Фетел се надява и тимът на Ред Бул да се включи в битката за победите във Формула 1 в следващите състезания. От началото на сезона Ферари и Мерцедес взеха по 2 успеха в 4-те състезания, като с 2-те си победи германецът е лидер в шампионата с 13 точки аванс пред Люис Хамилтън.

В същото време от Ред Бул изостават сериозно спрямо лидерите, като в отминалия кръг в Сочи разликата бе близо 2 секунди на обиколка. Очаква се с обновената кола за Гран при на Испания след 2 седмици и новата версия на двигателя на Рено за Канада разликата да намалее значително.

„Мисля, че ще бъде много оспорвана битка между нас и Мерцедес. Надявам се също Ред Бул да намери още скорост, заяви Фетел след надпреварата в Сочи. – Има много слухове относно техния ъпгрейд на колата. Те са силен тим и знаят как да направят бърз болид.

Затова очаквам да бъде въпрос на време да го направят, а не дали ще успеят да го направят. Ако това стане по-скоро, ще бъде по-вълнуващо за нас. Уверен съм, че имаме правилните хора и инструменти и ще направим прогрес.“

Спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер коментира, че ситуацията за екипа му не е лесна, като е наясно, че има много неща за вършене. „Целият тим е фокусиран върху работата и се надявам за следващото състезание да започнем да правим прогрес“, заяви британецът.