Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел скептично настроен към промени в състезателния уикенд

Фетел скептично настроен към промени в състезателния уикенд

51
0

Себастиан Фетел заяви, че е скептично настроен към евентуални бъдещи сериозни промени в състезателния уикенд на Формула 1. През тази година с идването на новите собственици от Liberty Media се появиха предложения за премахване на петъчните свободни тренировки и провеждане на две по-кратки състезания – по едно в събота и неделя, вместо сегашното едно в неделя с продължителност между 1 час и половина и два.

Според Фетел обаче такива драстични промени не трябва да има, за да се запази традицията и значимостта на състезанието в неделя, както винаги е било. Според германеца също така Мерцедес остава фаворит за предстоящия уикенд, въпреки победата на Ферари в Китай. „Мерцедес остава фаворит, каза Фетел на пресконференцията на пилотите. – Имаме добър пакет, но трябва да направим още много неща, за да останем на тяхното ниво.“

Според Макс Верстапен от Ред Бул по-интересни състезанията биха станали, ако в спорта бъдат въведени по-шумни двигатели, от порядъка на 8 или 10-цилиндровите атмосферни мотори, както бе в миналото. По думите на холандеца повече изпреварвания между пилотите също ще направят надпреварите по-атрактивни.

Холандецът смята, че в Китай ситуацията ще е по-добра от тази в първия кръг в Австралия по отношение на изпреварванията. „Очаквам в Шанхай да има доста екшън и изпреварвания, каза Макс. – През миналия сезон имаше много от тях. Смятам, че няма да бъдат чак толкова като миналата година, но няма да е и като в Австралия.“

Според Нико Хюлкенберг от Рено мнението на феновете трябва да се слуша, но е нужно да има баланс между тяхното желание и това, което шефовете на спорта и отборите смятат за правилно за развитието на спорта.