Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел също не опроверга информациите, че може да отиде в Мерцедес

Фетел също не опроверга информациите, че може да отиде в Мерцедес

36
0

Себастиан Фетел заяви, че е концентриран изцяло върху настоящия сезон и битката за титлата с тима си Ферари, като не мисли за следващата година. Германецът обаче не отрече спекулациите, които се тиражират в последните дни, че може да премине в Мерцедес през 2018 г. Той просто каза, че трябва по въпроса да се питат източниците, независимо какви са, от които се е появила информацията, без да уточнява вярна ли е тя или не.

Според известния телевизионен анализатор и бивш собственик на тима на Джордан – Еди Джордан, Фетел има предварително споразумение със Сребърните стрели за 2018 г. По думите на Джордан в Мерцедес водят разговори с Фетел и не е изненадващо, че го правят. В интервю за Auto Bild Ники Лауда от Мерцедес не отрече информацията, а похвали Фетел и изтъкна неговите умения:

„В много по-добра позиция сме в битката спрямо предишните години, сподели Фетел относно битката с Мерцедес. – Предстоящото състезание е много важно, тъй като отборите започват да внедряват повече нови елементи. Не сме очаквали да бъдем на такава позиция преди началото на сезона с оглед на големите промени в правилата. Условията обикновено са по-различни тук в Барселона в състезателния уикенд спрямо тестовете през февруари и март.”

Фетел заяви още, че не е почитател на увеличаването на DRS зоните, което би помогнало изпреварванията да станат по-лесни. Последните от този сезон са по-трудни заради по-големите сили на притискане на болидите, които увеличават турболенцията към колата отзад. „На някои писти има повече възможности за изпреварвания, на други не, каза Себ. – По някаква причина в Сочи беше много трудно да се изпреварва. Може би ниското износване на гумите също допринесе за това.”