Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Верстапен ще се успокои

Фетел: Верстапен ще се успокои

55
0

Макс Верстапен ще се успокои в бъдеще и няма да бъде толкова агресивен. Това смята пилотът на Ферари Себастиан Фетел. В отминалата Гран при на Унгария холандецът води здрава битка с Кими Райконен, като се стигна до удар между двамата, в резултат на който част от предното крило на финландеца се отчупи.

В крайна сметка Кими завърши 6-и и не успя да го изпревари Макс, който завърши 5-и. Ледения имаше претенции, че при инцидента Верстапен на два пъти е сменил посоката си на движение и трябва да бъде наказан. Санкция обаче не последва. Според Фетел голямата агресия е една от силните страни на Верстапен.

„Мисля, че той ще се успокои, дайте му малко време, заяви Себ. – Това е една от силните му страни, но ако се бориш с някой и колата пред теб не се държи коректно , това не е добре. Кими е един от най-коректните момчета в решетката, но понякога такива неща се случват. Сезонът е дълъг и те ще са близо един до друг отново.”

Фетел заяви още, че той е против налагането на твърде много наказания заради инциденти на трасето, които се налагат в последно време. Според него правилата за санкциите в спорта били твърде сложи и обърквали хората, които започвали да се смеят на ситуации, при които за едно и също провинение даден пилот е наказан, а друг не.