Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Знаем какво да направим, за да обърнем нещата

Фетел: Знаем какво да направим, за да обърнем нещата

41
0

Себастиан Фетел е убеден, че тимът му Ферари знае какво да направи, за да обърне нещата през сезона в своя полза. Германецът остана едва 5-и в Германия, следван от съотборника си Кими Райконен. Така Себ вече 4 поредни състезания не се е качвал на подиума, а тимът от Маранело изостана на 3-о място при конструкторите, като бе изпреварен от Ред Бул с 14 точки.

Германецът пък е на цели 97 точки от лидера в шампионата Люис Хамилтън с Мерцедес при оставащи 9 състезания до края на сезона. При това положение, че целта на Ферари явно ще бъде да си върне 2-ото място при отборите, като за титла вече едва ли не може да се мисли.

„Последните няколко състезания бяха тежки за нас, но много полезни. разбрахме много за колата и знаем върху какво да се фокусираме, коментира себастиан след финала. – В началото на сезона не беше съвсем ясно, но след това стана все по-очевидно.

Очевидно това е неприятен начин да го открием, като не сме толкова конкурентни, колкото бихме искали. но мисля, че знаем какво да правим. Не е лесно ситуацията да се промени за една нощ, но имаме план и втората част от сезона трябва да бъде по-силна. И ще бъдем по-конкурентноспособни.“

Запитан къде според него тимът основно е изоставал днес, Себ заяви: Просто нямахме достатъчно скорост, за да се справим по-добре. Не успяхме да намерим правилния баланс и колата се пързаляше твърде много. Това ни коства живот в гумите. За жалост сме твърде далеч от колите отпред.