Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Видео: Ейдриан Нюи кара Ред Бул RB6 и Лейтън Хаус Марч

Видео: Ейдриан Нюи кара Ред Бул RB6 и Лейтън Хаус Марч

74
0
Ейдриан Нюи

Не се случва често конструктор от Формула 1 да кара автомобилите, които е създал. Ейдриан Нюи обаче има по-специален статут в падока и в редиците на Ред Бул. Любовта му към бързите автомобили е всеизвестна и не се изчерпва само с Гран при. Той обаче не отказва шанс да седне зад волана на болид и отборът направи възможно нещо наистина уникално: да кара колата, с която пробива във Формула 1 и тази, с която „биковете” спечелиха първите си титли при пилотите (със Себастиан Фетел) и конструкторите през 2010 г. – RB6.

Историята на пробива на Нюи с Лейтън Хаус и развитието на кариерата му по-нататък разказахме в брой 154 (октомври) на списание ClubS1. RB6 пък взе 9 победи през 2010-та (с Фетел и Марк Уебър) – точно 20 години след първия „звезден” автомобил на конструктора.

Нюи управлява и двете коли на пистата Силвърстоун във Великобритания, разказвайки за изживяването си във видеоклипа. Заедно с него е бившият пилот Дейвид Култард. Шефът на Ред Бул в F1 Кристиан Хорнер също се присъедини към тях по време на изпитанието.

Проблемът с Ейдриан е, че е безстрашен зад волана на който и да е автомобил. Затова сега съм по-нервен, отколкото на старта на състезание – признава Хорнер в началото на обиколката на Нюи с RB6.