Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Виджай Маля доволен от случващото се с бившия му тим

Виджай Маля доволен от случващото се с бившия му тим

1099
0
Виджай Маля
Виджай Маля; снимка: Форс Индия

Бившият собственик на тима на Форс Индия, който сега се казва Рейсинг Пойнт – Виджай Маля, заяви, че е много доволен от случващото се с бившия му тим. В петък сегашният бос Лорънс Строл закупи 16.7% от британския производител Астън Мартин. И от 2021 г. тимът ще се казва именно Астън Мартин.

Маля, който бе собственик на тима от 2008 до 2018 г., поздрави Строл за сделката. „Много съм доволен за Лорънс и за тима, каза индиецът. – Този отбор да стане заводски винаги ми е било мечта. С Лорънс сме приятели и аз го поздравих за новината. Той е много проницателен инвеститор. Неговите постижения доказват това.

Под неговото ръководство и с новата гама от модели, които Астън Мартин планира, има само един път за марката, и той е нагоре. За Рейсинг Пойнт е невероятно , че ще се превърне в заводски екип с подкрепата на велика британска компания като Астън Мартин, с цялото си наследство.”

Маля направи неуспешен опит да си осигури спонсорството на Астън Мартин в края на 2015 г. Британската компания в крайна сметка стана основен спонсор на Ред Бул, какъвто е и досега. Това обаче ще продължи само до края на годината.

„Имахме разговор с Астън Мартин преди 5 години, обясни Маля. – Те не бяха да станем заводски тим, а компанията да ни бъде основен спонсор и да ни даде техническа помощ.” Индиецът заяви още, че се гордее с постигнатото с екипа на Форс Индия и двете 4-и места при конструкторите през 2016 и 2017 г.