Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Виена също приема изложбата на F1

Виена също приема изложбата на F1

380
0
Изложба на F1 в Мадрид
снимка, F1

Виена също приема изложбата на F1. Австрийската столица става вторият град, който е домакин на специалното изложение на световния шампионат, което носи името „F1 Exhibiton“. Иновативното изложение ще бъде открито на 2 февруари 2024 г. в комплекса „METAStadt“ и ще продължи до края на пролетта.

След успешното представяне в Мадрид, където изложбата на Формула 1 се превърна в най-голямото временно изложение в страната през 2023-та, F1 Exhibition ще се отправи към австрийската столица. Там ще се предостави поглъщащо F1 изживяване чрез шест специално проектирани стаи, разположени на площ от 3000 кв. м

Посетителите на изложбата започват пътуването си със стаята „Имало едно време в F1“. В нея има непоказани досега снимки, които пренасят феновете през най-емблематичните и определящи моменти в спорта. „Пилоти и дуели“ представя най-емблематичните пилоти и легендарни състезания от началото на F1. Същевременно стаята „Революция по дизайн“ представя революционните иновации в спорта и изследва новите технологии, които предстоят.

„Лабораторията за дизайн“ отвежда посетителите във фабриката на F1, след което влизат в стаята, която носи името „Оцеляване“. Там са разположени останките от изгорелия състезателен автомобил на Ромен Грожан от ужасяващата катастрофа в Гран при на Бахрейн 2020. Те служат като почит към иновациите в областта на безопасността в спорта. След това изложбата достига своя финал в „Питуола“ – спиращо дъха кинематографично и завладяващо преживяване. То позволява на феновете да преживеят най-великите моменти в историята на Формула 1 както никога досега

„След успеха на първото изложение на F1 в Мадрид, с огромно вълнение обявяваме Виена за втори домакин на иновативното изложение. Австрия има страхотна история, свързана с Формула 1. Затова че сме щастливи да пренесем това зрелище в столицата на тази страна и да предоставим на феновете в страната още един начин да общуват и да се наслаждават на богатата история и наследство на спорта“, сподели Стефано Доменикали.

„Бяхме развълнувани и удовлетворени от успеха на изложбата в Мадрид. Амбицията ни винаги е била да покажем това уникално шоу на възможно най-много хора. Затова сме развълнувани да обявим, че следващата спирка ще бъде динамичният град Виена. Изложбата там ще включва нови експозиции и преживявания за посетителите“ каза водещият куратор и продуцент на F1 Exhibiton Тимъти Харви.

„Много сме горди, че с F1 Exhibition можем да утвърдим Виена и METAStadt като място за впечатляващи и популярни изложби. Това изложение е уникално преживяване и със сигурност ще доведе феновете на Формула 1 от цяла Европа в Австрия“, коментира главният изпълнителен директор на Show Factory Дитер Семелман.

Първото издание на F1 Exhibition в Мадрид бе открито в края на месец март и продължи до средата юли. Освен останките от болида на Грожан, в него бяха видени още много интересни неща. Тук се включва колата на Пиер Гасли, с която той печели състезанието на Монца преди три години, двигателят на Ферари от сезон 2021, както и много други неща. Изложбата бе посетена от пилота на Ферари Карлос Сайнц, за който Мадрид е роден град.