Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вили Рампф: BMW са бързи колкото Макларън

Вили Рампф: BMW са бързи колкото Макларън

48
0

BMW са толкова бързи, колкото и съперниците им от Макларън, твърди техническият директор на баварците Вили Рампф. Същевременно той призна, че екипът му все още не е достигнал формата на лидерите в шампионата Ферари.
Преди Гран при на Испания BMW бяха начело при конструкторите, но заради двойната си победа в последния четвърти кръг на пистата Каталуня Скудерията им отне водачеството. По отношение на самото състезание в Испания Рампф е уверен, че BMW и конкурентите им от Макларън са били на едно ниво, независимо от факта, че Люис Хамилтън финишира преди Роберт Кубица.
„Ферари все още са пред нас и пред Макларън. Но що се отнася до Макларън и BMW представянето на двата екипа е много близко – каза Рампф. – В първото състезание тимът на Рон Денис бе пред нас, във втората надпревара бяха малко пред нас, в третия старт бяхме по-бързи от тях, а в четвъртия кръг BMW и Макларън бяха равни. Сега спорът е между двата отбора – кой от тях ще успее да направи по-голяма крачка. Да се борим с Ферари ще бъде много трудно, защото те са с няколко десети пред нас. Две десети не са достатъчни.”
Рампф призна, че екипът му е очаквал в Испания да имат пилот, финиширал на подиума. От BMW са очаквали Роберт Кубица да се представи по-добре в Барселона.
„Състезанието бе решено повече или по-малко преди първия завой, защото загубихме позицията си от Хамилтън. По време на надпреварата пък имахме еднаква скорост с тази на Макларън, освен това по случайност имахме и същата стратегия. По време на питстопа не бяхме достатъчно близо, за да го задминем. В бокса бяхме малко по-бързи от Хамилтън, с около половин секунда. Но при преднината му от около 2 сек. не можеше да го изпреварим.”