Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вилньов: F1 е ужасно скучна през 2011 г. и оставете Хамилтън на...

Вилньов: F1 е ужасно скучна през 2011 г. и оставете Хамилтън на мира!

69
0
Жак Вилньов

Жак Вилньов въобще не харесва Формула 1 през 2011 г. и нарече надпреварите скучни. Според бившия пилот официалните лица в спорта освен това са отнели единственото истинско забавление с поредица неоправдани наказания.

Вече въобще не гледам надпреварите. За първи път през живота ми. Просто не ми пука. На половината състезание вече се прозявам и… просто се ядосвам. Виждайки как тези момчета не могат дори да се защитят – като Михаел [Шумахер] например, който трябваше да е на подиума в Монреал. Въобще не искам да наблюдавам изпреварвания с DRS. Предпочитам да гледам Люис [Хамилтън] да се бори. Понякога нещата за него не приключват добре, но пък е интересно. А цялата тази истерия около DRS-а ме приспива. Не разбирам защо това нещо се използва. Хората просто се отказват, казвайки си той ще ме задмине, защо да се мъча?. Няма вълнение, нищо – заяви Вилньов, цитиран от агенция Ройтерс.

Жак продължи със защитата си за Хамилтън, като заяви, че стюардите санкционират пилотите за допуснати грешки, а не за нечестно каране.

Това е несправедливо. Грешки и пропуски се случват. Стават сблъсъци – такъв е животът, автомобилните надпревари. След това обаче идват наистина неприятните моменти. Люис се състезава много агресивно, забравя от време на време да използва главата си и се удря, но това не бива да бъде спирано, защото е в характера на надпреварите. Това се търси и се гледа – битките. Ако всеки път, когато някой опита нещо подобно и го накажат, какъв е смисълът? Пуснете пилотите да карат и ако се ударят, лошо за тях. Но би било интересно, добро шоу, феновете са на крака по трибуните, викат, вълнуват се… Това е нужно на хората – бе категоричен Вилньов.

Канадецът бе гост на стария си отбор Уилямс вчера в Гроув, където бе обявено, че през 2012 и 2013 г. тимът ще кара с двигатели Рено. Заедно с него бяха и други световни шампиони, спечелили титлите си със Сър Франк – Деймън Хил (1996 г.) и Найджъл Менсъл (1992 г.). Кариерата на Жак във Формула 1 включва над 160 старта за периода 1996-2006 г., 11 победи и световна титла с Уилямс през 1997 г.