Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вилньов на посещение в Заубер след разговори с БАР

Вилньов на посещение в Заубер след разговори с БАР

41
0

Жак Вилньов е посетил фабриката на Заубер в Швейцари през седмицата, потвърдиха от отбора. Канадецът явно наистина иска да се върне във Формула 1, тъй като е разговарял вече с няколко тима.
В Хинвил Жак е прекарал три часа във фабриката, разгледал е новия аеродинамичен тунел на екипа и е провел неофициален разговор с Петер Заубер. В тима на швейцарци едното място със сигурност е свободно, тъй като Джанкарло Фисикела ще кара догодина в Рено.
Междувременно вчера Вилньов заяви, че е заровил томахавката с шефа на БАР Дейвид Ричардс. През миналия уикенд самият Ричардс призна, че е в контакт с канадеца, но допълни, че няма да търси наистина състезател докато спорът около преминаването на Дженсън Бътън в Уилямс не бъде решен. Жак е разговарял и с екипа от Гроув, но преди те да привлекат Бътън.
33-годишният Вилньов заяви пред английското списание Аутоспорт, че той е правилният човек на БАР – очевидно наблягайки, че това би бил първият му избор в F1. Той дори каза, че ако мениджърът му Крейг Полок е пречка заради обтегнатите си отношения с Ричардс, спокойно може да си остане в офиса.