Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вилньов не изключва възможността да се завърне във Ф1

Вилньов не изключва възможността да се завърне във Ф1

44
0

Днес бившият световен шампион във Формула 1 за 1997-ма година – Жак Вилньов, потвърди слуховете, че не изключва възможността да се завърне в кокпита на болид от Ф1. През 2007-ма той загуби мястото си в тима на БМВ Заубер, което бе заето от Робърт Кубица, след което се ориентира към състезанията от американските серии НАСКАР.

Бишвият му конкурент, а сега коментатор за ВВС – Мартин Брандъл, се срещна с него в Монако и успя да му зададе няколко въпроса относно това как вижда той бъдещето си в моторните спортове и дали планира завръщане във Ф1.

„Като гледам тези сликове, колите изглеждат забавни за каране, затова – да, това ми липсва малко в момента“, заяви Вилньов.

Брандъл също така попита 38-годишния син на легендата Жил Вилньов дали е дошъл в Княжеството просто, за да погледа или заради нещо по-сериозно.

„Това е труден въпрос, нали?“, отговори Вилньов, обяснявайки, че състезанието в  Монако винаги е било това, на което трябва да се присъства и добави:

„При целия този хаос, който цари в момента във Ф1, никога не се знае.“

Той обаче е извън спорта вече почти три години и затова логично бе попитан от Брандъл и дали смята, че ще е достатъчно бърз, ако се върне към състезанията в Гран при.

„Ами все още не съм се ориентирал към телевизията (коментаторството), така че – да – смятам, че ще се впиша достатъчно добре“, завърши Вилньов.