Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вилньов: „Преди старта на уикенда бях убеден, че Ферари…“ „Аха, но понякога...

Вилньов: „Преди старта на уикенда бях убеден, че Ферари…“ „Аха, но понякога бъркаш“, прекъсна го Васьор

5847
0
Фредерик Васьор
Фредерик Васьор; снимка: Ферари

Жак Вилньов се превърна в един от главните герои на уикенда за Гран при на Канада. Световният шампион за 1997 г. е част от екипа на Скай Спортс F1 и острият му език предизвика вече няколко полемики. Докато Даниел Рикиардо обаче отказа да комуникира директно с него, то Фредерик Васьор – въпреки привидното си благодушие и огромно чувство за хумор – не се поколеба да го стори след квалификацията.

Шефът на Ферари в F1 обсъждаше ситуацията, при която пилотите на екипа Шарл Льоклер и Карлос Сайнц отпаднаха в Q2.

„Преди старта на уикенда бях убеден, че Ферари…“, започна Вилньов.

„Аха, но понякога бъркаш“, прекъсна го Васьор.

„Но аз бях убеден, че имате всичко необходимо“, упорстваше канадецът. „Че тази писта е перфектна за Ферари с нискоскоростни завои, промени на посоката и не се получи. Асфалтът имаше ли нещо общо със станалото?“

„Не. Новият асфалт е еднакъв за всички“, отговори шефът на Ферари в Гран при.

„Мисля, че условията са леко екстремни. Имаше няколко капки дъжд. На студено трудно караме гумите да работят, което обаче не е никакво извинение. Условията са еднакви за всички, ние трябва да се справим с тях. Накрая нямахме нови (меки) гуми. Последния комплект се получава за Q3. Всички бяхме в една и съща ситуация освен Мерцедес, защото те използваха само един комплект в Q1“, каза още Васьор.

„Прогнозата за времето за състезанието не е много добра. Това означава, че надпреварата може да е хаотична.“

„Нашето състезателно темпо бе добро. Да видим какво ще стане. Трябва да се справяме възможно най-добре в тези условия. А когато нещата не вървят особено, е необходимо да можеш да си опортюнист и да вземеш максимум точки“, добави ръководителят на Скудерията.

Междувременно Вилньов бе попитан как ще коментира казаното от Рикиардо по негов адрес, след като австралиецът се класира пети в квалификацията в Канада.

„Той има нужда от напрежение, от натиск и това се отплаща. Колата му пасва този уикенд, а когато си в подобна ситуация, караш възможно най-добре. Но това беше една добра квалификация. Ако продължава така четири, пет, шест старта, тогава всичко ще е наред. Но самият Рикиардо посочи, че този сезон му липсва постоянство. На него продължават да му се дават шансове, така че трябва да ги оправдае на пистата. Отново – беше добра квалификация за него, но трябва да продължава така“, отговори канадецът.