Начало Други Вилньов се връща в Инди 500

Вилньов се връща в Инди 500

130
0
Жак Вилньов

Жак Вилньов е на път да се върне в Индианаполис 500 – 19 години, след като спечели легендарната надпревара.

Очаква се световният шампион във Формула 1 за 1997 г. да бъде потвърден от Шмид Петерсън Моторспортс заедно със Симон Пажно и Михаил Алешин.

Канадският пилот се състезава в сериите Чемпкар през 1994 и 1995 г. Той спечели титлата и Инди 500 през втория си сезон преди да дойде в Уилямс и F1.

Междувременно Вилньов, който ще навърши 43 години през април, направи първи тест в новата си състезателна дисциплина – раликрос. Той потвърди пълна програма за тазгодишния световен шампионат и тренира с екипа си Албатек Рейсинг и Пежо 208 в Лидън Хил. Пилотът направи около 40 тура, трудейки се по настройките на автомобила, като междувременно свикваше с управлението му.

Беше истинско удоволствие да работя с тима, както и да се опитам да извлека максимума от 208 – коментира Вилньов. – Човек не се състезава в раликроса заради адреналина, а заради състезанието и нямам търпение за първата си битка със съперниците в Португалия.

Шефът на Албатек Анди Скот заяви, че Жак очаквано е бил много бърз от самото начало и е подобрявал непрекъснато скоростта си по време на теста. Отборът ще има още една тренировъчна сесия преди началото на шампионата.