Начало Други Вилньов ще се състезава в световния раликрос шампионат през 2014 г.

Вилньов ще се състезава в световния раликрос шампионат през 2014 г.

68
0
Жак Вилньов

Жак Вилньов ще се състезава в световния раликрос шампионат през 2014 г., съобщи квебекският вестник Журнал дьо Монреал. Очаква се световният шампион във Формула 1 за 1997 г. официално да потвърди утре на пресконференция в Шотландия.

Вилньов ще кара за отбора Албатек и ще се състезава във всичките 12 кръга на първенството. Той ще управлява Пежо 208.

Голяма новина! Жак Вилньов ще кара в шампионата! Това е страхотно! Много се вълнувам. Вилньов е невероятно талантлив автомобилен състезател! Нямам търпение за първата надпревара от сезона в Португалия 3-5 май – коментира новината световният рали шампион за 2003 г. Петер Солберг, който е в раликроса от миналата година.

42-годишният канадски пилот се състезава във Формула 1 до 2006 г. През 2007-2008 кара за Пежо в 24 часа на Льо Ман. Опита силите си в НАСКАР и сериите Спийдкар, V8 Суперкарс и други автомобилни първенства.

Междувременно компанията на бившия мениджър на Вилньов Крейг Полок The Pollock Formula сключи споразумение с V&V Sport Management, които се грижат за делата и кариерата на световния рали шампион от 2013 г. Себастиен Ожие, за Крейг Брийн и Карл Крууда, както и за шампиона в глобалния раликрос Топи Хейкинен.

The Pollock Formula специализира в събирането на средства и привличането на инвеститори за поддържане кариерите на пилоти. V&V са експерти в мениджмънта на състезатели. Те коментираха, че компанията на Полок носи вълнуващи нови елементи в работата и ще позволи привличането на най-добрите млади таланти:

Това също така ще е изключително добра възможност да окуражим инвестициите в новата ни система.