Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вилньов: Верстапен и Льоклер демонстрираха, че им липсва опит

Вилньов: Верстапен и Льоклер демонстрираха, че им липсва опит

3612
0
Макс Верстапен, дъжд, валеж
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Жак Вилньов критикува Макс Верстапен и Шарл Льоклер заради грешките, които двамата допуснаха по време на Гран при на Турция. Пилотът на Ред Бул се въртя няколко пъти, а този на Ферари изтърва подиум заради атака в самия край на състезанието.

„През последните няколко години Макс Верстапен стана по-спокоен и кара колата си като шампион. Миналата неделя обаче отново го видяхме такъв, какъвто бе през дебютния си сезон. Действа излишно агресивно и допусна грешка, каквато бе характерна за началото на кариерата му във Формула 1.“

„Също като Шарл Льоклер Верстапен беше жаден за успех. Те и двамата атакуваха, когато това не бе необходимо и демонстрираха, че им липсва опит в сравнение с пилотите, които се качиха на подиума“, заяви Вилньов

Верстапен не бе особено доволен от себе си. За него Гран при на Турция не започна добре от самото начало, когато той едва потегли. Всяко излизане от състезателната траектория пък означаваше завъртане, повреждане на гумите и нов опит за догонване на съперници.

„Беше сложна надпревара – смесица от просто следване на колата пред теб, липса на сцепление и опити да оцелееш!“, бе обобщението на Макс.

Льоклер ругаеше сам себе си още на пистата. Той неколкократно повтори, че е безкрайно разочарован от себе си

„Крайният резултат е от значение. Вървях добре в част от състезанието, но оплесках нещата, когато имаше значение и това е. Ужасно съм разочарован. Себ [Фетел] си заслужи подиума. Аз съм ядосан на себе си, но той свърши страхотна работа и се надявам, че ще се радва на резултата си“, заяви Льоклер.