Начало MotoGP News Винялес се чувства много добре върху мотора на Априлия

Винялес се чувства много добре върху мотора на Априлия

205
0
Маверик Винялес Априлия
Маверик Винялес Априлия, снимка Априлия

Винялес се чувства много добре върху мотора на Априлия. Испанецът вярва, че еабсолютно по-добър“ с мотоциклета RS-GP през 2022 г. , отколкото с този на Ямаха в същия етап от сезона през предходните години. 

Деветкратният победител в MotoGP ще участва в десетото си състезание като пилот на Априлия в предстоящата Гран при на Португалия този уикенд. Винялес се присъедини към италианската марка в средата на бурния си сезон 2021. Испанският състезател напусна Ямаха в средата на миналата година след като се скара с ръководството на тима. 

Понастоящем Винялес е на 14-то място в класирането и има актив от 19 точки. Най-добрият му резултат е седмо място в Аржентина. Междувременно съотборникът му Алейш Еспаргаро изведе Априлия до първа победа в състезанието на пистата Термас де Рио Ондо.

Въпреки че все още не е постигнал много забележителни резултати, Винялес вярва, че еблизодо това да бъде лидер с мотора на Априлия. Испанецът се чувства много по-силен след началото на сезона, отколкото когато караше Ямаха.

Да, абсолютно. Чувствам се много по-добре, защото линията, по която се движим, върви нагоре, каза той.

Тя се покачва по-бързо от очакваното. Признавам, че невинаги проверявам резултатите. Проверявам усещането и проверявам времената за обиколка.“

Ще дойде уикенд, когато ще съберем всичко заедно. Това е ясно. Въпрос на време е, особено след като се сработя малко повече с мотора. Понякога се боря много поведението на RS-GP.“

„В предишните състезания се борих много с мотора. Изпитвах затруднения дори да натисна малко повече.“

„Само една крачка ме дели от възможността да се боря за върха през цялото време. Това ще се случи, когато направя сглобя всички парчета от пъзела. Така че просто трябва да карам, да се адаптирам без напрежение. В края на краищата имаме тази година, за да развием мотора. Искам да се чувствам комфортно върху него.“

„Ясно е, че ако продължим да работим по същия начин, ще бъдем в челото. Но когато го направя, искам да бъда там във всеки един състезателен уикенд.“

Този сезон е първият от 2016 г. насам, в който Винялес няма подиум или победа в поне едно от първите четири състезания. Той настоява, че никога не се е чувствал по-добре на мотоциклет  от MotoGP, отколкото сега с Априлия RS-GP.

Честно казано, никога не съм се чувствал така, както се чувствам сега. Мисля, че имам само девет състезания с Априлия. Усещам, че всичко се развива с много бърза скорост, добави той.

Така че трябва просто да бъдем търпеливи, да не губим пътя, защото мисля, че работим много добре.

Трябва да кажа, че след загрявката в Мандалика намерих добро усещане на мотора и просто го запазих. Знам, че сме направили голяма крачка в настройката на мотоциклета. Сега трябва да се изпробват нови части и да се види дали са по-добри или не. Това е всичко. Много сме близо до челото“, завърши Маверик Винялес.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Maverick Viñales (@maverick12official)