Начало Автомобили Висман MF4 Роудстър дебютира в Женева днес

Висман MF4 Роудстър дебютира в Женева днес

333
0

Висман е един от тези производители, чиито коли лесно могат да бъдат разпознати отдалеч със специфичната си форма, но въпреки това не се запечатват трайнов съзнанието ни.

Въпреки това обаче те може би заслужават малко повече внимание. Техният дизайн е симбиоза от класически линии, умело съчетани с модерни нотки.

Традицията се запазва и при новия им модел – роудстърът MF4. И ако номенклатурите ‘М’ и ‘4’ ви напомнят за БМВ, то това не е случайно. По-мощната версия на модела, наречена MF4-S, ползва 4-литров V8 двигател от актуалната генерация БМВ М3. Той има максимална мощност от 420 кс. и въртящ момент от 400 Нм, което съчетано с ниското тегло от само 1310 кг прави характеристиките на модела доста впечатляващи. Стандартният MF4 също ползва V8 агрегат, произведен от баварците, който има работен обем от 4 литра и има 367 к.с.

Каросерията на автомобила е изработена от леки композитни материали, подсилени с фибростъкло. Шасито, тип монокок, е направено от алуминий, а двойната ауспухова система е изцяло от неръждаема стомана. Всъщност почти нищо от тази кола не е произведено от висококачествени материали.

Цените за MF4 и MF4-S са съответно 128 900 и 137 900 евро.