Начало Автомобили Висман представи GT MF4-S с V8 двигател от BMW M3

Висман представи GT MF4-S с V8 двигател от BMW M3

249
0

Очаква се на автошоуто в Женева от Висман да представят новия GT MF4 Роудстър. Новината идва само няколко дни, след като от компанията обявиха, че моделът GT MF4 ще получи двигател БМВ с 420 конски сили. Новата модификация ще е обозначена с едно допълнително S. V8 двигателят с работен обем от 4 литра в момента се вгражда в актуалното поколение BMW M3 с моделно означение Е92.

Висман не за първи път ползват двигател от М3. Техният MF3 Roadster се задвижва от 3.2-литров шестцилиндров редови двигател от предишното поколение М3 – Е46. Този двигател произвежда максимална мощност от 343к.с. Уникалният мотор спечели не една и две награди, но бе свален от производство след като БМВ свалиха от конвейрите си и последният автомобил, в който вграждаха агрегата – Z4 M. Сега, според спекулациите Висман нямат друг избор, освен да прекратят производството на MF3 роудстър и да го заменят с MF4 роудстър.

При поръчка на MF4 GT-S, клиентите могат да избират между ръчна скоростна кутия и система с двоен съединител. Въздушни възглавници за шофьора и спътника му вече са стандарт за всички модели на компанията.