Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Витали Петров: Пилотите искат агресивни гуми

Витали Петров: Пилотите искат агресивни гуми

50
0
Виталий Петров,Пирели

Преминаването през миналата година от гумите на Бриджстоун към гумите на Пирели породи доста противоречиви мнения. Особено в началото на годината тимовете бяха объркани, когато ставаше дума за избор на стратегия. С напредването на времето и събирането на повече опит нещата се подобриха и изненадите вече не бяха толкова сериозни.

За 2012 г. обаче Пирели обявиха, че ще предоставят нови смеси. На своето медийно събитие в Абу Даби фирмата обяви, че разликата между различните варианти вече няма да е толкова голяма. По този начин се цели състезанията да се направят още по-интересни. На събитието присъства и Витали Петров, който обясни пред Аутоспорт, че пилотите предпочитат агресивни смеси.

„Всички ние харесваме варианта, когато не се знае, кога гумите ще свършат и колко обиколки още те ще са в добро състояние. Не е интересно, когато знаеш точно кога трябва влезеш в бокса и че гумите в последствие ще издържат до края на състезанието. Това означава, че пилотът просто си кара колкото се може по-бързо без да се притеснява, че се качва високо на бордюрите и че гумите ще приплъзват.

При гумите на Пирели, когато се получи превъртане, и гумата е достигнала едно ниво на износване. Затова пилотите трябва да сме много внимателни и кога това може да се случи и кога не трябва да се случва.“

Петров все още няма кокпит за новия сезон, като надеждите му са свързани с мястото ня Ярно Трули в Катерам. Ако се окаже, че и там няма място за него има възможност той да стане тест пилот на Пирели.