Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Виталий Петров се оплака от аеродинамиката

Виталий Петров се оплака от аеродинамиката

33
0

Пилотът на Рено Виталий Петров се оплака от проблеми с аеродинамиката на неговия болид, които му костваха дълъг престой в бокса по време на петъчните свободни тренировки.

Руснакът зае десето и 17-о място в таблицата с резултатите, което засили недоволството му.

– Имахме известни проблеми с болида днес. Подът и задното крило не бяха особено ефективни. Загубихме доста време, докато оправим това, както и възможността да навъртя повече обиколки. В това се крие причината да нямам сцепление и да не постигна добра температура на меките гуми. Надявам се в събота да запиша известно подобрение, каза Петров.

В сутрешната сесия съотборникът му Ник Хайдфелд отстъпи мястото си на резервния пилот Бруно Сена, но остана доволен от представянето си. Германецът записа 14-и резултат за деня.

– Карах само следобед и използвах оптимално времето, за да постигна добър напредък в работата на болида. В началото имах доста недозавиване, но направихме някои промени, които го премахнаха. Движим се в правилната посока, но още не сме готови с точните настройки. Пистата има много малко сцепление, което заедно с разликите в типовете гуми ще направи съботния ден много интересен, смята Хайдфелд.