Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Виталий Петров:Утре пистата ще е различна

Виталий Петров:Утре пистата ще е различна

74
0
Виталий Петров

Руският пилот Виталий Петров, който вече се качи и на подиума във Формула 1, заяви, че не бива да се прибързва със заключенията относно съотношението на силите на пистата край Шанхай след края на днешните първи тренировки. Коментирайки специално за ClubS1 Виталий заяви, че условията на трасето се променят буквално с всяка направена обиколка и успехът утре в борбата за по-предна стартова позиция ще зависи преди всичко от бързината на реакцията в самата квалификация.

Лично аз съм много доволен от баланса и поведението на колата в днешния ден – каза Петров. – Имаме още потенциал и ясни идеи какво и как да подобрим в утрешния ден и за състезанието. Сами виждате – силите са ужасно изравнени. Има група екипи зад лидерите, които са събрани в няколко десети, всичко ще зависи от точната преценка. Не мисля, че трябва да се стремим единствено да сме близо до Макларън или Ферари, за да стигнем отново до подиума. Днес видяхме, че и Мерцедес е в тази група, ще е много трудна всяка позиция.

Пилотът на Лотус Рено обясни още, че дори и да бъде спечелено по-добро място на старта утре, ако настройките са прекалено агресивни, за да се постигне подобен резултат, това би могло да е фатално в неделното състезание.

Натоварването тук върху гумите е много различно от това в Австралия или в Малайзия – сподели още руснакът. – Десните завои са много и са тежки и предна лява гума направо си отива. Задните не създават проблеми, но предна лява ще определи цялата стратегия.

Съотборникът на Петров Ник Хайдфелд пък заяви, че не си спомня в живота си да е правил две грешки в един ден като днес. Германецът излетя от пистата заради пропуските си.

Не е за вярване, но и двете грешки си бяха мои – откровен бе бързият Ник. – Не бяха виновни гумите или откъсналите се топчета от тях, просто си сгреших и съжалявам, защото загубих две предни крила и накарах механиците ми да работят извънредно.