Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Виза РБ планира подобрения за уикенда в Маями

Виза РБ планира подобрения за уикенда в Маями

576
0
Виза РБ F1
снимка: Светослав Котленко

Виза РБ планира подобрения за уикенда в Маями. Базираният във Фаенца отбор иска да направи още една крачка напред и да се бори с останалите тимове в средата на колоната.

В момента Виза РБ се намира на шесто място при конструкторите. Тимът води оспорвана битка с Хаас, Заубер, Уилямс и Алпин и изостава сериозно от екипите в челото.

Виза РБ имаше трудно начало на сезона. Отборът от Фаенца не спечели точки в първите два старта от новата кампания. В Австралия Юки Цунода финишира седми и донесе първи точки за Виза РБ. Две седмици по-късно японецът финишира десети в домашната си Гран при на Япония. Така той добави още една точка към актива на своя отбор. В същото време Даниел Рикиардо не завърши последните два старта. Опитният австралиец още няма спечелени точки от началото на годината

Настоящата конкурентоспособност на стартовата решетка в F1 означава, че за петте отбора в долната част не се предлагат много точки, освен ако някой екип от челото няма проблеми. Това означава, че във Виза РБ трябва да направят всичко възможно, за да се възползват от всички възможности, които им се откриват в следващите състезания

При толкова малка разлика в представянето всяко подобрение е от решаващо значение. Заради това Виза РБ реши да внесе някои разработки в Маями, въпреки че форматът на уикенда включва спринт.

„В Маями ще получим някои новости, които ще ни помогнат да се опитаме да продължим да се издигаме в тази част на решетката“, сподели Лоран Мекис.

„Тук няма нищо гарантирано. Сигурен съм, че нашите конкуренти също ще донесат актуализации и заради тях могат да стигнат до десетото място.“

На моменти изглеждаше, че Виза РБ има известно предимство пред. Американският отбор обаче постигна по-голям напредък в последното състезание в Китай.

Мекис заяви, че разликите между двата отбора са били толкова малки. Затова французинът няма толкова увереност и да твърди, че неговият отбор е контролирал ситуацията.

„Никога не сме били уверени, че разполагаме с най-бързия автомобил от петте [отбора в задната част на колоната]“, каза Мекис.

„Настигнахме ги с половин десета в Австралия, с половин десета в Япония и ги изпуснахме с десета и половина в Китай. В надпреварата вероятно бяхме на едно ниво, а ако не и с половин десета напред. Никога не сме имали никаква увереност. Всеки път битката започва отначало.“

„Това е фантастично упражнение за всички и превъзходна тренировка за отбора. За да се имаме добри уикенди, се нуждаем от силно състезание от всяка гледна точка.“

„Само по този начин ще получим точки. Веднага щом един от тези елементи падне, било то управление на гумите, стратегия или каквото и да е друго, ще се откажеш от тази точка“, завърши шефът на Виза РБ.