Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Виза РБ представи новия си автомобил и идентичност

Виза РБ представи новия си автомобил и идентичност

3567
0
Виза РБ VCARB 01
снимка, Ред Бул Контент Пуул

Виза РБ представи новия си автомобил и идентичност. Това се случи по време на церемония в Лас Вегас. Съвсем очаквано, оцветяването на VCARB 01 е доста сходно с това на големия брат Ред Бул. Пилоти на ребрандирания тим са Даниел Рикиардо и Юки Цунода.

Базираният във Фаенца отбор претърпя огромна трансформация през зимата. Това включва промяна на името и ръководството на тима, както и привличането на нови специалисти

Звездата на вечерта в Лас Вегас беше автомобилът VCARB 01 с искрящо синьо-бяла окраска, отразяваща новите цветове на отбора. По време на премиерата присъстваха Пeтeр Байер, главен изпълнителен директор на Виза РБ, както и директорът на отбора Лоран Мекис. Към тях на сцената се присъединиха пилотите на тима. Това са осемкратният победител в F1 Даниел Рикиардо от Австралия и вълнуващият японски младеж Юки Цунода. Заедно с тях беше и Амна Ал-Кубайси. Състезателката от ОАЕ носи цветовете на Виза РБ през сезон 2024 в изцяло женския шампионат F1 Academy.

Забавленията по време на церемонията дойдоха с любезното съдействие на големи имена от музикалната индустрия. Тук се включват рапъра Кендрик Ламар и многократно награждавания рапър и звукозаписен продуцент Бейби Ким.

Ентусиазмът и енергията на церемонията отразяват тези на екипа на Виза РБ, който навлиза в новия сезон на Световния шампионат на F1. Заедно с новите ни партньори отборът се стреми да вдигне летвата и да се изтласка към челото на стартовата решетка.

Новата синьо-бяла разцветка е със значителен брандинг от новите титулярни спонсори Visa и Cash App. Двете американски компании се присъединиха към тима в началото на тази година.

В техническо отношение новият автомобил се отличава с някои интересни промени, които го доближават до концепцията на сестринския отбор Ред Бул. Австрийците открито заявиха, че ще двата тима ще си сътрудничат повече през този сезон.

В края на миналата година италианският отбор реши използва задно окачване, разработено от Ред Бул. Този сезон Виза РБ преминава и към предно окачване с изтеглящи се пръти. Това го привежда в пълно съответствие с конфигурацията, която Ред Бул използва. Тимът от Милтън Кийнс наложи доминацията си след влизането на новите технически правила в F1

VCARB 01 запазва много от елементите на дизайна на миналогодишния Алфа Таури AT04. Разбира се, най-очевидната промяна е в областта на кутиите на радиаторите.

Тимът на Виза РБ се е насочил много повече към концепцията, използвана от големия брат. От друга страна, настоящият дизайн напомня много на Ред Бул RB18 от сезон 2022.

Отборът от Фаенца има големи надежди, че ще успее да постигне напредък през този сезон. Това се случва след натиска от страна на Ред Бул за подобряване на представянето в F1.

Екипът има нова управленска структура. В нея влизат главният изпълнителен директор Петер Байер и шефът на отбора Лоран Мекис. Французинът замени Франц Тост, който се оттегли в края на миналата година. Тост остава в ролята на консултант на Виза РБ.

Visa Cash App RB разчита на Даниел Рикиардо и Юки Цунода. Двамата си партнираха през по-голямата част от миналогодишната кампания. Към тях се присъединява резервният пилот Лиам Лоусън. Новозеландецът отново е готов да покаже уменията си зад волана при нужда.

Виза РБ VCARB 01
снимка, Ред Бул Контент Пуул
Виза РБ VCARB 01
снимка, Ред Бул Контент Пуул
Виза РБ VCARB 01
снимка, Ред Бул Контент Пуул