Начало Други Владимир Арабаджиев тества GP2 на Пол Рикар

Владимир Арабаджиев тества GP2 на Пол Рикар

39
0

Днес във втория ден от тестовете на отборите от GP2 на Пол Рикар, за отбора на Дюранго участва и българския пилот Владимир Арабаджиев. В първата сесия до обяд времето на Владо бе 1:18.763, като най-бързата обиколка на Лука Филипи за АРТ бе 1:12.986, в следобедната сесия Владо записа още 54 обиколки и свали времето си до 1:16.228 при най-бърза обиколка отново на Филипи от 1:12.853.
Очаква се в утрешния ден Арабаджиев да кара за отбора на БСН, за който караха Сакон Ямамото и Хо Пин Тунг през изминалия сезон на GP2. Вероятно и времената на Владо ще се подобрят значително, след като привикне повече с колата.

Колата, с която Владо и останалите пилоти тестват е най-високо технологичната формула за млади пилоти. Скоростната кутия е 6 степенна секвенционална, скоростите се сменят от волана с помощта на хидравлична система, контрола на двигателя е специално разработен от Магнети Марели, а системата за събиране на данни разполага с много повече сензори от използваните във F3, сериите на Рено или Формула Рено и Формула БМВ. Този болид изкара последния си 3-ти плануван сезон в GP2 през 2007-ма, от 2008-ма отборите от GP2 ще разполагат с новия болид (очакват се през февруари да бъдат доставени). Те са конструиран и произведен от Далара по-последните тенденции в аеродинамиката. Колата, която отборите използваха тези 3 години и с която все още тестват, ще се използва в новите серии GP2 Азия, които ще съпътстват стартовете на Формула 1 в Азия и новите Спийдкар серии.