Начало Рали Владо Илиев представи новата структура на БФАС

Владо Илиев представи новата структура на БФАС

21
0

Председателят на БФАС Владимир Илиев (на снимката в средата) представи новата структура на федерацията. Вицепрезиденти са Калоян Станчев (на снимката вляво), който ще се занимава с администрацията и финансите, и Александър Ковачев, който ще отговоря за международните връзки и за медиите.

За комисията по Рали и Рали спринт ще отговаря Слави Славов (вдясно на снимката), за планинско изкачване – Георги Стоянов, а за затворен маршрут – Димитър Георгиев. Медийната комисия се закрива, а в останалите няма промени.

Вървящата в момента ревизия на НАП във федерацията трябва да изясни какво точно е финансовото здраве на БФАС, като Станчев започва да се запознава с документите. Илиев посочи, че в момента БФАС разсрочено изплаща дълг от 53 000 лв. към Министерството на младежта и спорта от 2014 г., като вероятно ще се наложи да направи същото и за 10 000 лв. от 2015 г.

Илиев оправда провеждането на първия кръг от шампионата у нас в Румния с липсата на алтернативи у нас след отпадането на рали Хеброс, рали Траянови врата, рали Варна и надпреварата край Боровец, приемаща до миналата година рали България.

Беше обсъден и въпроса за това с какви гуми трябва да се участва и желанието на Хюндай пилотите от едномакрковия шампионат Hyundai Racing Trophy да карат с различни гуми. Илиев обясни, че те ще имат право да карат в шампионата със свои гуми, но тогава класирането им няма да се зачита за първенството ни. За да стане последното, те трябва да ползват гумите, определени от БФАС.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.