Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Водафон напуска Макларън като основен спонсор в края на 2013 г.

Водафон напуска Макларън като основен спонсор в края на 2013 г.

44
0
Макларън

Водафон напуска Макларън като основен спонсор в края на 2013 г., съобщиха официално от отбора днес. Двете компании работят заедно от 2007 г.

С присъединяването на Серхио Перес (който е подкрепян от Телмекс на Карлос Слим) към отбора от Уокинг се заговори, че Водафон може да си тръгнат. Това ще се случи след по-малко от година.

В съобщението си Макларън отбелязват, че са формирали едно от най-успешните партньорства в историята на автомобилния спорт. За последните 6 години Водафон и екипът от Формула 1 имат записани 34 победи и световна титла при пилотите от 2008 г. Това надхвърля амбициозните цели на сътрудничеството, но Водафон са решили да съсредоточат бизнес приоритетите си в друга посока, се казва още в изявлението.

Комуникационната компания е едва четвъртият основен спонсор в 50-годишната история на Макларън. Отборът се гордее с факта, че не просто поддържа през годините връзките със спонсорите, а има едни от най-дългите партньорства в спорта въобще.

От тима заявиха, че ще обявят новия си основен спонсор на 2 декември – след последната надпревара за настоящия сезон (Гран при на Бразилия на 24 ноември.

– Водафон и Макларън си поставиха крайно амбициозни цели през 2007 г. През последните шест години заедно поставихме нови стандарти в спортния маркетинг и постигнахме всичко набелязано – коментира главният търговски директор на Водафон Мортен Лундал.

Шефът на Макларън Мартин Уитмарш отбеляза, че целта е да се запишат резултати на ниво и през 2013 г.