Начало Рали Водещ румънски пилот се пуска на рали Сливен

Водещ румънски пилот се пуска на рали Сливен

272
0
Дан Гъртофан

Един от водещите румънски състезатели Дан Гъртофан с навигатор Тудор Марза ще участва в 37-то издание на рали Сливен. Гъртофан и Марза се намират на второ място във временното класиране на румънския рали шампионат.

За старта в България ще разчитат на чисто новата си Шкода Фабия R5. С заявката на екипажа на Prorally Team Brasov автомобилите от клас R5 станаха общо 3.

Предстоящото участие на Гъртофан в рали Сливен ще бъде негово второ в България. За последно румънецът бе на старта на рали България през 2008 година, когато се състезаваше за отбора на Приста Ойл и разчиташе на автомобил Субару Импреса WRX Sti.

През последните няколко години Гъртофан и неговия навигатор Тудор Марза са основните конкуренти на Симоне Темпестини за шампионската титла в румънския рали шампионат. Последната победа на екипажа на Prorally Team Brasov бе през сезон 2016, когато те спечелиха рали Сибиу.

Със заявката на Дан Гъртофан и Тудор Марза битката за първото място в рали Сливен се очертава да бъде наистина интересна – двамата се присъединяват към силните екипажи Ягиз Авджъ/Бахадир Гюченмез, Орхан Авджиоглу/Бурчин Коркмаз и Пламен Стайков/Давид Кварацкхелия.