Начало BG спорт Водещи пилоти возиха фенове за благотворителна кауза

Водещи пилоти возиха фенове за благотворителна кауза

262
0
Мирослав Ангелов, снимка: Мегапорт Рейсинг

Много от водещите автомобилни пилоти у нас се включиха в благотворителното събитие – Усмивки за Павел, което се проведе край с. Гуцал на специално отцепено трасе в рали стил с шикани на по-бързите зони. Отсечката бе с дължина 4100 м с летящ финал за охлаждане и намаляване на скоростта. Всеки един пилот получи възможност за 5 преминавания по трасето, а всички постъпления отидоха в подкрепа на тежката битка на Павел с детска церебрална парализа – спастична квадрипареза.

Всеки един фен и любител на спорта имаше възможност да седне на дясната седалка на подготвени състезателни автомобили в истинската рали отсечка. Таксата за возене бе в размер на 150 лв. на човек. Цялата сума ще бъде преведена за лечението на малкия Павел.

Детето е родено недоносено, с много ниско тегло и в последствие развива коварната болест. Веднага е започната рехабилитация, логопед, водна терапия и психолог. Родителите желаят да провеждат рехабилитация на детето и в център “Рибем”. Програмата в центъра е 2 седмици терапия всеки месец и е на стойност 1920 евро. За нощувки месечно са необходими около 300 евро – общо 2220 евро на месец.

Организатор на събитието бе един от най-добрите рали фотографи у нас – Мартин Нацев, заедно с Юлияна Василева, в сътрудничество с община Самоков и кметство Гуцал.

Динко Иванов също бе сред пилотите, возили фенове

В Усмивки за Павел се включиха Мирослав Ангелов, Пламен Стайков, Никола Мишев, Юлиян Телийски, Дани Живков, Георги Янков, Александър Димитров, Динков Иванов, Петър Йорданов и Асен Иванов. В автомобилите се возиха над 40 автомобилни фена.

Мегапорт Рейсинг използва събитието за тест на автомобила с пилотската двойка Ангелов и Георги Гаджев. Отборът дари пълната сума от петте минавания на организаторите за добавяне към постъпленията за благотворителност. Следващото състезание на тандема в родния шампионат е рали Сърбия в края на септември.