Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари може да загуби историческия си бонус от $90 милиона

Ферари може да загуби историческия си бонус от $90 милиона

44
0

Ферари може да загуби историческия си бонус от 90 млн. долара годишно след промените, които новите собственици от Liberty Media планират да въведат по отношение на разпределението на печалбите към отборите в F1. Идеята е то да бъде по-справедливо и големите тимове да не получават пъти повече спрямо малките. А досега Скудерията вземаше тези $90 млн. само заради присъствието си в спорта, докато за същото Мейнър и Заубер получаваха повече от 2 пъти по-малко.

Изпълнителният директор на Liberty Media Грег Мафей смята, че е дошло време да бъде сложен край на неравномерното разпределение на приходите. Според него от Ферари трябва да приемат това, тъй като в Маранело ще имат повече приходи от нарасналите спонсори и техните инвестиции, които пък ще дойдат в резултат на една по-интересна и оспорвана Формула 1, която ще се получи в бъдеще.

„Ако вие сте Ферари, то имате огромни приходи от спонсори, които отиват директно при вас, заяви Мафей пред Forbes. – А позитивно на тези приходи ще се отразят едни страхотни състезания. Трябва да има балансиране на плащанията към тимовете. Трябва да създадем повече справедливост в това отношение и във Ферари трябва да са наясно с това. Създавайки една великолепна платформа, това ще помогне за увеличаването на приходите от спонсори.“