Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Война на нерви

Война на нерви

ClubS1, брой 257

5408
0

Ситуацията във Формула 1 в последните седмици се превръща все повече във война на нерви

От една страна в битката за титлата провалите на Ферари няма как да не опъват до крайност нервите на Шарл Льоклер. От три потенциални победи той взе едно четвърто място. Дали младият пилот от Монако няма да се огъне след подобна серия от разочарования е една от основните ни теми в този брой. Твърдостта му е обект на специален анализ от прочутия доктор Рикардо Чекарели. Той познава пилота откакто Шарл е бил на 13 години.

Не по-малко изнервяща е ситуацията и с бюджетните ограничения във Формула 1 и разходите, които отборите правят за промяна на един или друг детайл

Затова решихме да се опитаме да дадем малко по-конкретна информация колко струват наистина отделните компоненти от болидите поне като материали, енергия за изработка и т.н. Условността по тази тема е голяма заради трудността в пресмятането на тяхното конструиране и развитие, но все пак е база в разговорите и калкулациите на отборните шефове и ФИА.

Огромно напрежение възникна и след като не малка част от пилотите от Формула 1 се оплакаха от болки и наранявания вследствие на подскачането, което изпитват колите от началото на сезона. ФИА обяви серия от мерки в тази посока преди Гран при на Канада, но специално разглеждаме проблема, възможните негови решения и натиск за промяна на правилата в друг подробен материал.

На целия този фон, макар и малко притеснен от доброто представяне на съотборника си Серхио Перес, шампионът Макс Верстапен понатрупа доста точки и се намира в добра кондиция

Той сподели подробности от живота си в Монако в едно специално интервю преди „домашната“ надпревара в княжеството.

Технологиите са друга част от темите ни в броя. Любопитна е информацията за това какво се случва с използваните вече батерии от автомобилите на Ауди.
Историята този път ни връща към славния Уилямс FW07. Този болид носи първите победи и титли на тима преди години. Друг разказ е за Хосе Фройлан Гонзалес и първия успех на Скудерия Ферари във Формула 1 през юли 1951 г.

Както обикновено, броят ви чака в дигитален формат на сайта e-spisanie.com!

Списание ClubS1 е част от програмата за лоялност на Shell – ClubSmart. Можете да получите достъп до електронния вариант на списание ClubS1 и с ваучер, като замените част от своите ClubSmart точки.

Приятно четене!
Иван Тенчев