Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф отрече информацията, че Алфа Ромео иска да използва агрегати Мерцедес

Волф отрече информацията, че Алфа Ромео иска да използва агрегати Мерцедес

1251
0

Алфа Ромео не преговаря за преминаване към задвижващи системи Мерцедес, заяви Тото Волф по време на уикенда за Гран при на Нидерландия. Моторспорт шефът на щутгартския концерн отхвърли появилия се наскоро слух, че от Хинвил може би търсят вариант да преминат към двигатели от Бриксуърт. С тази информация бе обвързана и историята, че Валтери Ботас може да стане част от тима на Алфа Ромео на мястото на Кими Райконен. Световният шампион за 2007 г. обяви през седмицата, че в края на сезон 2021 слага край на кариерата си във Формула 1.

На пистата Зандвоорт, където този уикенд се провежда 13-ият кръг от тазгодишния световен шампионат на F1, въпросът за Алфа Ромео и Мерцедес бе зададен на Волф от Скай Германия.

„Не, слуховете не са верни. Вярвам, че Алфа Ромео има договор с Ферари. Ние доставяме двигатели на четири отбора и сме на абсолютния лимит“, заяви Волф

Задвижващи системи от Бриксуърт в момента използват заводският тим на щутгартския концерн, Астън Мартин, Уилямс и Макларън.

Шефът на Алфа Ромео в Гран при Фредерик Васьор също бе сериозно раздразнен от слуха, свързващ ръководения от него отбор с мотори Мерцедес. Той не каза нищо официално. В падока обаче се обсъжда, че на настоящия етап от развитието на проекта за сезон 2022 просто е невъзможно да се премине към съвсем нов, различен агрегат.

Алфа Ромео е и в центъра на новините около пазара на пилоти

Засега официалната информация за тима е, че Райконен си тръгва в края на сезона. Смята се, че Антонио Джовинаци също може да бъде освободен, което би означавало още един свободен кокпит. Васьор каза, че заместникът на Кими ще е ясен до две седмици.

„Не знам дали другата или по-другата седмица. Но мисля, че сега разполагаме с почти всички карти, вследствие на което трябва да вървим напред и да вземем решение. В конкретния случай ще можем да го сторим бързо. Не знам дали ще успеем преди Монца, след Монца или преди Сочи“, обясни шефът на Алфа Ромео.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.