Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Бихме могли да се погрижим за Мик, Шумахер: Баща ми отиде...

Волф: Бихме могли да се погрижим за Мик, Шумахер: Баща ми отиде от Ферари в Мерцедес, мога и аз да го сторя

12220
0
Мик Шумахер
Мик Шумахер; снимка: Хаас

Мик Шумахер разбра в самия край на сезон 2022, че остава без място във Формула 1. За напускането от академията на Ферари се разчу малко по-рано. 23-годишният пилот вероятно ще трябва ще търси вариант за продължаване на кариерата си без допълнителната тежест, която дава участието в програмата за млади таланти на Скудерията.

„Първо искам да отбележа, че Мик е страхотен пилот. Според мен той постигна сериозен прогрес през сезона. Мисля, че показа способността си да напредва, като се има предвид откъде тръгна и докъде стигна“, отбеляза шефът на Ферари Матия Биното.

„От Хаас направиха своя избор за догодина. Ще трябва да седнем с Мик и да решим какво е най-добро за бъдещето му. Ние нямаме никакво място, което да му предложим. Напълно отворени ще сме за различен избор от негова страна, защото е важно да се възползваш от шансовете си, когато си толкова млад“, допълни ръководителят на Скудерията.

Една такава възможност изглежда е екипът на Мерцедес, където Мик Шумахер би могъл да е трети пилот. Резервните състезатели на тима от Бракли ще са в други екипи догодина. Ник де Врис става титуляр в Алфа Таури, а Щофел Вандоорн ще е резерва в Астън Мартин.

„Много се гордея, че Ник има възможност наистина да кара във Формула 1, въпреки че това ще се случи с друго „семейство““, коментира Тото Волф

„Той заслужава да е във Формула 1. Щофел също. Те отлетяха от гнездото, а Мик винаги е бил близък до сърцата ни заради Михаел и цялото семейство Шумахер. Ралф кара дълго време за нас в DTM, синът му кара Мерцедес в GT. Мик е интелигентен и възпитан млад мъж. Постигна много успехи в малките формули. Вярваме, че бихме могли да се погрижим за него при подходящо стечение на обстоятелствата. Той би паснал на отбора.“

„Нищо не сме подписвали, нито сме обсъждали условия. Разглеждам открито ситуацията, защото според мен просто има смисъл. Мисля, че Мик наистина ни пасва и сега трябва да направим така, че нещата да се случат, ако Сабине [Кем] иска, ако и той иска“, каза още Волф.

Мик Шумахер коментира, че Мерцедес е една от опциите му за догодина.

„Мерцедес е страхотна марка. Постиженията им във Формула 1 са невероятни. Сега разглеждам опциите си и Мерцедес е една от тях. Баща ми отиде от Ферари в Мерцедес и не виждам причина аз да не го сторя. Сега имам време, за да прегледам внимателно всичко. Надявам се скоро да има решение. Но е чудесно да чуя коментарите от страна на Мерцедес и особено казаното от Тото“, заяви Мик Шумахер.