Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Ако някой смята, че сме извършили нещо незаконно, да подаде протест

Волф: Ако някой смята, че сме извършили нещо незаконно, да подаде протест

2838
0
Мерцедес, тест, Тото Волф
снимка: Мерцедес

Тото Волф играе ролята на медиатор между Рейсинг Пойнт и останалите екипи в падока, които възнамеряват да обжалват решението по протестите на Рено срещу RP20. Ферари, Макларън, Рено и Уилямс трябва да потвърдят до утре дали ще продължат с процедурата. Спортният директор на Мерцедес заяви, че екипът му не е направил нищо незаконно, а ако някой е на противоположното мнение, да подаде официален протест.

„Не мисля, че който и да е има интерес всичко това да продължава и да се стига до Международния апелативен съд. Ще мина един-два месеца, докато адвокатите подготвят случая и затова всички се опитват да са прагматични. Бях поканен да стана медиатор на двете групи и се старая да удовлетворя желанието им“, обясни Волф

„Срещу нас никой не е подавал протест. Ние не сме сторили нищо. Силно вярвам също така, че Рейсинг Пойнт също не са сторили нищо. Адвокатите ни смятат, че имаме много, много солиден случай. Говоря с Ола [Калениус] ежедневно. Репутацията ни е много важна, а в момента е непокътната. Ако някой смята, че сме извършили нещо незаконно, би трябвало да подаде протест. Ние нямаме проблем да отидем на съд.“

Шефът на Макларън Андреас Зайдл сподели на Силвърстоун, че няма проблем между тима от Уокинг и Мерцедес заради случая с Рейсинг Пойнт. Макларън се връща към задвижващи системи на щутгартския концерн от следващия сезон.

„Няма абсолютно никакъв проблем между нас и Мерцедес. С Тото и момчетата от Бриксуърт имаме прекрасни взаимоотношения. В крайна сметка случаят е с Рейсинг Пойнт, не с Мерцедес“, каза Зайдл.