Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Дължим на Хамилтън осма титла

Волф: Дължим на Хамилтън осма титла

2716
0
Люис Хамилтън, Тото Волф
Люис Хамилтън и Тото Волф; снимка: Мерцедес

Мерцедес дължи на Люис Хамилтън осма титла в световния шампионат на Формула 1, заяви Тото Волф. Шефът на тима от Бракли, който е заводски отбор на концерна от Щутгарт, направи това изявление след посещение заедно с президента на Формула 1 Стефано Доменикали на „Даунинг стрийт“ №10 в Лондон.

„Люис Хамилтън очевидно е най-важната личност в нашия спорт, той е толкова многоизмерен. Той е не само автомобилен състезател и световен шампион, но и пионер за разнообразие и устойчивост. За Люис Хамилтън няма граници като предприемач, като политик. Мисля, че той е една от най-забележителните личности и характери, които съм срещал някога“, заяви шефът на Мерцедес в F1.

Доменикали каза, че би искал Хамилтън скоро отново да се бори на пистата за успехи.

„В краткосрочен план, Тото, дайте му добър F1 болид“, обърна се той към австриеца.

„Дължим му осма титла“, отговори Волф

На „Даунинг стрийт“ №10 Волф и Доменикали разговаряха с представители на британското правителство относно влиянието на индустрията на автомобилния спорт в страната. 7 от 10-те отбора, участващи понастоящем в F1, са с бази във Великобритания. В тази сфера работят над 40 000 души. Екипите от Гран при ежегодно инвестират в научна и изследователска работа около 1 милиард британски паунда. В дните на Гран при на Великобритания пък регионът на Нортхамптъншир има приходи от 100 млн. паунда. На срещата бяха още Кристиан Хорнер (Ред Бул), Отмар Шафнауер (Алпин), Джеймс Ваулс (Уилямс), Зак Браун (Макларън), Гюнтер Щайнер (Хаас). Американският тим е с основна база в Съединените щати, но има и европейска централа, която е в Англия. В разговорите участваха също така световният шампион за 1996 г. Деймън Хил и бившият пилот Мартин Брандъл.

Поводът за срещата бе предстоящата Гран при на Великобритания, която ще се проведе в края на тази седмица на пистата Силвърстоун. Тото Волф сподели отново, че уикендът в Австрия не бе особено добър за Мерцедес.

„Взехме точки, но нямахме скорост за нещо повече. Битката зад Ред Бул е изключително близка и редът се променя всеки уикенд. Отчасти това се дължи на характеристиките на отделните трасета, отчасти – на циклона от новости, които се изсипват в различните отбори“, коментира Волф

„Отборът се труди упорито да анализира станалото. Ще се постараем да обърнем нещата и имаме шанс да го сторим бързо. Имаме причина за оптимизъм със следващите нововъведения. Но няма да избързваме, ще се съсредоточим върху непосредствената работа на пистата с цел извличане на максимума от болидите ни. Тепърва ще видим в каква позиция сме.“

„Британската Гран при е един от акцентите през сезона. Атмосферата на Силвърстоун е уникална, подкрепата на феновете – наистина невероятна. Това е и домашен старт за нас – фабриките ни са недалеч в Бракли и Бриксуърт. Конфигурация е плавна и бърза, което е предпоставка за страхотни надпревари. Надяваме се да се представим добре и да направим чудесно шоу“, допълни Волф.