Начало Избрани Волф: Д’Амброзио има възможността да расте в нашата организация

Волф: Д’Амброзио има възможността да расте в нашата организация

1381
0
Жером д'Амброзио
Жером д'Амброзио; снимка Мерцедес

Жером д’Амброзио може да се издигне в йерархията на отбора на Мерцедес. Според Тото Волф, белгиецът има възможността да разкрие пълния си потенциал в неговата организация и да получи повишение в бъдеще.

Д’Амброзио се завърна в падока на F1 преди малко повече от седмица. Бившият пилот от на Върджин и Лотус работи в отбора Мерцедес. Там той отговаря за развитието на пилотите от академията на германския производител и ще бъде под прякото ръководство на Волф

37-годишият белгиец поема част от задачите, които по-рано бяха изпълнявани от Джеймс Ваулс. Британският инженер напусна Мерцедес в началото на тази година и застана начело на Уилямс.

Германският производител не взе директен заместник на Ваулс. Вместо това отборът разпредели неговите отговорности между няколко специалисти. Сред тях е и Д’Амброзио. Бившият пилот от F1 ще има важна роля за академията за млади пилоти на Мерцедес. Той също ще наблюдава и развитието на талантите в симулатора в Бракли.

Белгиецът обаче няма да бъде сам в тази задача. Белгиецът ще работи заедно с дългогодишния съветник по развитието на пилотите на Мерцедес Гуен Лагрю.

Волф разкри подробности относно каква ще е работата на Д’Амброзио в неговия отбор.

„Той се грижи за програмата за млади пилоти в много тясно сътрудничество с Гуен (Лагрю), който я управляваше много успешно през последните няколко години“, обясни Волф.

„С екипа на Гуен наблюдаваме някои млади таланти още от картинга. Това е мястото, където Гуен е много активен. Той беше човекът, който работи с Джеймс. Сега Жером е този, който поема част от функциите на вече бившия ни служител.“

„Д’Амброзио има възможността да расте в нашата организация. Той ще наблюдава някои важни неща и ще носи сериозна отговорност. Да, той може да получи повишение в бъдеще, но на този етап има една област, в която той ще работи“, добави шефът на Мерцедес.

Д’Амброзио се познава отлично с фамилия Волф. Бившият пилот от F1 работеше заедно със съпругата на Тото Волф Сузи в екипа на Вентури. във Формула Е. Двамата напуснаха базирания в Монако отбор малко след края на сезон 2021-22, след който тимът се обедини с Мазерати

Междувременно шефът на Мерцедес заяви, че познава белгиеца още от началото на неговата състезателна кариера. Австриецът дори заяви, че е обмислил да бъде негов мениджър.

„Познавам Жером отдавна, защото мислих да бъде негов мениджър когато той беше част от програмата на Рено,“ обясни Волф.

„Това беше преди 15 или 20 години. След това отново имахме интерес към него след като отпадна от програмата на Рено. Да, познавам го като автомобилен състезател, но никога не съм го виждал Жером човешка гледна точка или управленска гледна точка.“

„Когато Сузи му предложи опцията да скочи от пилотската кабина в мениджърска роля, той прие това предложение с две ръце. Двамата доста добро ръководно дуо. Именно Жером поведе отбора на Вентури към успеха и второ място при отборите през последния сезон във Формула Е.

Волф намекна, че участието на Д’Амброзио потенциално води до обещаваща кариера в рамките на управленската структура на Мерцедес.

„Той има ноу-хау заради това. че е бил автомобилен състезател на много високо ниво. Освен това Жером е и световен шампион по картинг.

„Той е бил пилот от F1, докато от другата страна са уменията му като мениджър. Въпросът е докъде ще го доведат именно тези умения. Жером се намира на много ранен етап на кариерата си като ръководител. Той ще отговаря за частта за развитие на пилотите и ще изпълнява доста административни функции. Нека да видим накъде ще тръгне това негово приключение в нашия отбор“, завърши Тото Волф.