Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Имахме скорост за подиум, но не и шанс

Волф: Имахме скорост за подиум, но не и шанс

1694
0
Тото Волф
Тото Волф; снимка: Мерцедес

Иван Тенчев, Лас Вегас. Шефът на Мерцедес Тото Волф заяви след финала на Гран при на Лас Вегас, че тимът не е реализирал потенциала си. Ръководителят на тима от Бракли определи състезанието като отражение на целия сезон за тима му.

Волф коментира, че според него Люис Хамилтън е имал темпо, но е останал затворен зад Карлос Сайнц твърде дълго и в DRS влак. Така на практика възможностите му са били ограничени. Той не оспори решението за наказание на Джордж Ръсел, който сам е допуснал грешка в битката си с Макс Верстапен. Люис завърши едва седми и според Волф тимът трябва бързо да се прегрупира, пренастрои и да се бори за място на подиума в Абу Даби. Ферари на практика стопи преднината на „сребърните стрели“ в генералното класиране до едва 4 точки.

„Люис нямаше вина за това което се случи днес. Тъжно е да кажа, че за пореден път имахме скорост, но просто няма резултат“, заяви Волф

Австриецът отново похвали състезанието, след като по-рано през уикенда избухна и изнесе цяла тирада за това как организаторите и Либърти Медия заслужават похвали за усилията си. Заяви, че се е получила страхотна атракция, макар и пилотите на Мерцедес да не са били главни герои.

„Знаехме, че конфигурацията не е най-добрата за нашата кола. Но и нещата не се обърнаха в наша полза с промяна в условията. Сейфти карът не помогна. Джордж имаше добро представяне, но контактът с Верстапен провали състезанието му и нямаше начин да се върне на върха. Сега трябва да се съсредоточим върху Абу Даби, за да се върнем на подиума и да защитим второто място в шампионата при конструкторите“, каза още Волф.

Волф коментира и самия уикенд в Лас Вегас, за който хората от екипите споделяха, че са на фаза „оцеляване“

„За следващата година просто трябва да се подобрят някои неща като схеми и входове за преминаване, за да не се лутаме като в четвъртък или сряда. Но като цяло се получи невероятно състезание. Не бих променил много неща за уикенда в Лас Вегас. Бих променил квалификациите може би от полунощ за 22:00 часа, както е началото на надпреварата. Така ще може да имате отворени пътища в града и да е по-спокойно за феновете. Но като изключим това, беше перфектно събитие“, каза Волф.

С оставащо едно състезание от сезон 2023 до края и поставяне на ново начало през 2024 г. Волф заяви, че се надява Мерцедес да се представи доста по-силно догодина. Според него обаче предимството на Ред Бул вероятно ще остане, защото те са спрели развитието на колата през 2023 г. преди другите и имат много добра база за развитие.