Начало Избрани Волф: Искаме да пренесем инерцията от Силвърстоун и да се борим здраво...

Волф: Искаме да пренесем инерцията от Силвърстоун и да се борим здраво с нашите съперници

1182
0
Тото Волф, Мерцедес
Тото Волф, снимка Мерцедес

Тото Волф изказа мнението си относно предстоящата Гран при на Унгария. Шефът на Мерцедес каза, че иска неговият отбор да надгради положителния резултат от Силвърстоун и да се бори за още по-силно класиране на пистата край Будапеща.

Мерцедес имаше трудно начало на сезона. Тимът от Бракли отново използваше радикалната концепция от миналата година. В Монако екипът представи нов дизайн на своя болид, който вече нямаше нулеви въздушни кутии. Мерцедес направи крачка напред в Испания и Канада. Германците класираха два болида на подиума в Барселона, докато в Монреал Люис Хамилтън бе трети

Германският производител отново започна да поизостава в Австрия, след като нямаше представител на подиума. Седмица по-късно Мерцедес показа добро състезателно темпо и спечели подиум благодарение на Хамилтън, докато Ръсел бе пети. Екипът обаче бе изненадващо победен от Макларън. Британският отбор донесе някои подобрения в своя болид, които изглежда дадоха сериозен тласък на Ландо Норис и Оскар Пиастри.

Волф коментира последните размествания зад Ред Бул. Шефът на Мерцедес забеляза напредъка на Макларън в последните два старта. Подобно на своите колеги, Волф също бе доста изненадан от скоростта на клиентския екип на Мерцедес в Силвърстоун.

„Успяхме да победим най-близките си конкуренти в Силвърстоун. Представихме се доста добре в деня на състезанието. Също така успяхме да се качим на подиума и да разширим предимството си в шампионата на конструкторите“, сподели Волф.

„Редът на подреждане се колебае почти всеки уикенд. Трябва да продължим да добавяме представяне, ако искаме да затворим разликата в предни позиции и да се борим за победи“, продължи шефът на Мерцедес.  „Няколко отбора постигнаха големи успехи напоследък, което ги вкара с борбата с нас. Това важи особено за Макларън. Тяхното представяне беше впечатляващо. Това ни насърчава да вярваме, че можем да продължим да намираме скорост. Ние се наслаждаваме на това предизвикателство и ще направим нашите собствени стъпки напред своевременно“, каза още Волф.

Волф също така каза, че неговият отбор иска да пренесе инерцията от Силвърстоун в Унгария. Според австриеца, това е трасе, което е пасвало отлично на колите на Мерцедес в миналото. Германският производител има общо пет победи на пистата „Хунгароринг“. Всички те са дело на Хамилтън. Именно тук британецът грабва първата си победа с Мерцедес преди десет години

„Хунгароринг е писта, която е доста различна по характер от Силвърстоун. Ще бъде интересно да разберем как най-новите ни подобрения се представят в завоите с дълъг радиус и бавна скорост.“

„Имаме добри спомени от Унгария през миналата година заради първия полпозишън на Джордж в F1 и двойния подиум за отбора. Това състезание бележи и десетата годишнина от първата победа на Люис с нас. Така в крайна сметка това е трасе, на което винаги се представяме добре.“

„Надявам се на едно силно представяне в Унгария. Искаме да пренесем инерцията от Силвърстоун и да се борим здраво с нашите съперници“, завърши Тото Волф.