Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Купуването на акции в Уилямс е просто бизнес

Волф: Купуването на акции в Уилямс е просто бизнес

42
0

Кристиян Волф обясни покупката си на дял от Уилямс чисто и просто като правене на бизнес, а не като емоционална реакция, свързваща го с отбора. Австрийският състезател и бизнесмен влезе в историята, като стана първият човек, освен Франк Уилямс и Патрик Хед, който има дял в британския отбор.

37-годишният Волф, който е по-известен като „Тото“, е собственик на компанията Марчсикстийн Инвестмънтс, но освен това той е прочут и със своя рекорд за обиколка на оригиналната конфигурация на пистата Нюрбургринг.

Големината на неговия дял в Уилямс засега остава в тайна.

„Инвестицията ми в Улямс е чисто стратегическо решение. След последните изтегляния на производители от Ф1, цената на частните отбори ще се покачи.

Като цяло, очаквам цената на Ф1 отново да се покачи и точно заради това решението ми е комерсиално. Срещнах се за първи път със Сър Франк и Патрик през май, като никой конкретно не потърси контакт с другия, просто се срещнахме и започнахме да разговаряме.

Тъй като клаузите в договора не позволяват, аз не мога да разкрия големината на своя дял, но той е между 10 и 49 процента , обясни Волф, който има също така общ бизнес с Мика Хакинен, а освен това е и собственик на малко под 50% от компанията, която седи зад тима на Мерцедес-Бенц в сериите DTM.