Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Люис в Ред Бул? Никога не казвай никога, но не виждам...

Волф: Люис в Ред Бул? Никога не казвай никога, но не виждам защо да ходи

2589
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: ФИА/F1

Мнението на Еди Джордан, че Люис Хамилтън трябва да отиде в Ред Бул, вече бе коментирано неведнъж. Макс Верстапен заяви, че не вижда причина шесткратният световен шампион да напуска Мерцедес. Шефът на тима от Милтън Кийнс Кристиан Хорнер призна, че се е почудил какво ли е пил Еди, след като видял разсъжденията му. В обсъждането се включи и ръководителят на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф. Австриецът каза, че по принцип човек не бива да се зарича за нищо.

„Никога не казвай никога“, заяви Волф. „Виждал съм и по-шантави неща в живота си. Но не виждам защо Люис би го сторил.“

„Между Хамилтън и марката Мерцедес има много силна връзка. Отборът помогна за нейното създаване. В момента му даваме най-добрата кола, имаме си доверие едни на други. Предстоят ни още успешни моменти. Не смятам, че подобно действие би било рационално разбираемо.“

Съветникът на Ред Бул Хелмут Марко бе още по-краен. Неговият коментар гласеше: „Подобно нещо би довело до убийство.“

Хамилтън все още няма нов договор – настоящият му изтича в края на 2020 г. Волф многократно повтори през последните месеци, че двамата с пилота просто не намирали време да седнат и да обсъдят нещата. Последната информация бе, че е постигнато споразумение за нов тригодишен договор и заплата за Люис от $50 млн. на сезон. Валтери Ботас, който спечели десетия кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2020 г. в Русия, вече подписа продължение на своя контракт за 2021-ва.