Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Мексико ще бъде добър тест за нашия пакет с новости

Волф: Мексико ще бъде добър тест за нашия пакет с новости

1438
0
Тото Волф, Мерцедес
Тото Волф, снимка Мерцедес

Тото Волф коментира предстоящата Гран при на Мексико Сити в F1. Шефът на Мерцедес вярва, че пистата Аутодромо Ерманос Родригес ще бъде „добър тест за пакета с новости“. Волф също така добави, че уикендът в Тексас е бил „изпълнен със смесени чувства“.

Мерцедес представи голям пакет с новости в миналия рейс уикенд. Тимът от Бракли обаче разполагаше със само една тренировка заради спринтов формат в Остин. Въпреки ограниченото време за подготовка, автомобилът показа добра скорост, особено в състезателни условия.

Мерцедес бе близо до това да спечели Гран при на САЩ, тъй като Люис Хамилтън финишира на близо 2 сек. зад Макс Верстапен. Нидерландецът имаше проблеми със спирачките, заради което бе намалил скоростта си. В крайна сметка Верстапен запази позицията си и записа победа №15 за сезона

Няколко часа след края на Гран при на САЩ ФИА дисквалифицира Люис Хамилтън заради прекомерно износване на планката на неговия под. Така седемкратният световен шампион загуби ценни точки в борбата за второто място при пилотите. В същото време Мерцедес загуби няколко точки спрямо Ферари при конструкторите.

От Мерцедес бяха доволни от напредъка в Остин, макар че Хамилтън бе дисквалифициран. Скоростта на британеца дава известна доза оптимизъм за отбора от Бракли. Според Волф, уикенд в Остин е бил изпълнен със смесени чувства заради случилото се след края на надпреварата.

„Остин беше уикенд със смесени чувства“, сподели Волф. „Положителното е, че модернизацията изглежда ни е дала крачка напред по отношение на представянето. Темпото ни беше силно през целия уикенд и беше окуражаващо да се борим за победата“, продължи директорът на Мерцедес. „Разбира се, негативното от всичко това е факта, че не успяхме да се възползваме от темпото си и не записахме толкова силен резултат. Загубата на място на подиума боли. Това не е позиция, в която искаме да се намираме. Сложността на спринтовия уикенд и неравната писта ни създадоха проблеми. Но правилата са си правила. Ще се поучим от това и ще се подобрим. Сега продължаваме към следващото състезание за сезона.“

Тази седмица F1 се насочва към Мексико. Страната от Северна Америка е втория от общо три поредни състезателни уикенда. Този уикенд Мерцедес ще предостави един от своите болиди на Фредерик Вести. Младият датчанин ще участва в първата свободна тренировка на пистата в Мексико Сити.

Мерцедес има отлични спомени от Гран при на Мексико. Германският производител спечели състезанията на Аутодромо Ерманос Родригес през 2015, 2016 и 2019 г. Миналата година тимът също се представи много силно тук

„Мексико винаги е вълнуващ уикенд. Феновете тук са изключително страстни и енергични. Мястото на провеждане на надпреварата също представлява уникално предизвикателство с голямата надморска височина. Тя оказва голямо влияние върху начина, по който управляваме автомобила и винаги е предизвикателство да намерим оптималното решение“, каза Волф.

„Мексико ще бъде добър тест за нашия пакет с новости. Нека да видим как се представя колата ни на писта с много различни характеристики спрямо Остин. Това ще бъде доста полезно за по-нататъшното ни обучение и развитие на W15.“

„И накрая, в FP1 Фред Вести ще бъде в автомобила за една от двете задължителни сесии за новаци. Той се представи добре във Формула 2 и съм сигурен, че ще свърши добра работа за отбора“, завърши шефът на Мерцедес.