Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Надяваме се да приключим сезона с едно силно представяне

Волф: Надяваме се да приключим сезона с едно силно представяне

714
0
Тото Волф
Тото Волф; снимка: Мерцедес

Тото Волф изказа мнението си относно Гран при на Абу Даби. Австриецът се надява Мерцедес да завърши сезон 2023 с едно „силно представяне“. Волф добави, че целта на неговия отбор е да спечели битката с Ферари при конструкторите.

Мерцедес изживя един изключително сезон. Германският производител така и не направи нужната крачка напред, макар и да промени концепцията на своя болид в Монако

Базираният в Бракли отбор няма нито един спечелен старт от началото на кампания. Шансовете това да се промени в Абу Даби този уикенд са много малки, като се има предвид добрата форма на Ред Бул, Ферари и Макларън. Така Мерцедес е изправен пред това да запише трета нулева кампания откакто се върна в F1 като заводски отбор. Предишните такива случаи бяха през 2010 и 2011 г.

Мерцедес е един от най-успешните конструктори в Абу Даби. Германският производител спечели стартовете на пистата „Яс Марина“ през 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 и 2019 г. Тимът дели първото място с Ред Бул. „Червените бикове“ обаче са на път да излязат еднолично на върха, ако се гледа в каква форма се намират.

В момента Мерцедес изобщо няма намерение да се бори с Ред Бул. Главната цел на „Черните стрели“ е да запазят втората позиция при конструкторите и да се справят с Ферари. Разликата между двата производителя е само 4 точки. На практика това ще бъде най-интересната битка в последния рейс уикенд за 2023 г.

„Лас Вегас беше изключително събитие. Видяхме едно фантастично състезание, което беше визуално впечатляващо и като цяло едно страхотно Гран при. Сигурен съм, че е то е помогнало да се повиши гледаемостта на спорта в Съединените щати“, сподели Волф.

„Всички работиха много усърдно, за да се постигне такъв успех. Заслугата за това нещо е на всички участници“, продължи шефът на Мерцедес. „Стартът във Вегас беше случай на „какво можеше да бъде“. Темпото на автомобила беше силно. Люис и Джордж щяха да се борят за подиума, ако нямаха толкова контакти. Това е случай на „можеше да бъде“, „щеше да бъде“, или „трябваше да бъде“, обясни Волф.

„От Ферари намалиха разликата при конструкторите на само четири точки. Затова сме готови да дадем всичко от себе си в Абу Даби, за да излезем печеливши от тази битка. Те показаха добра форма напоследък. Ние знаем, че не сме се представили максимално добре в последните няколко състезания. Борбата ще бъде близка до самия финал. Надяваме се да приключим сезона с едно силно представяне“, каза още Тото Волф.

Този уикенд Мерцедес ще предостави един от болидите си на своето протеже Фредерик Вести. Датчанинът заменя Хамилтън в първата свободна тренировка на Яс Марина, като същевременно ще участва и в борбата за титлата в F2.