Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф не се тревожи от напускащите Мерцедес: Във възходяща траектория сме по...

Волф не се тревожи от напускащите Мерцедес: Във възходяща траектория сме по отношение на мотивацията

1655
0
Тото Волф
Тото Волф; снимка: Майкъл Потс

Тимът на Мерцедес изгуби трима души от висшия си мениджмънт в рамките на седмица, но шефът на отбора Тото Волф твърди, че екипът е във възходяща траектория по отношение на мотивацията. В дните преди уикенда за Гран при на Емилия Романя бе обявено, че Жером д’Амброзио и Люк Сера са били привлечени от Ферари. Вече на Имола стана известно, че е напуснал и главният аеродинамик Джоакино Вино. Техническият директор Джеймс Алисън заяви, че това е съвсем нормален процес. Сега и Волф повтори, че всичко е в реда на нещата – някои си тръгват, други идват в тима.

„Ние се намираме в наистина добра позиция, защото спечелихме осем поредни шампионата. Нещата започнаха да се влошават след това и част от процеса засяга и хората. Някои искаха да си тръгнат, други се наложи да освободим и същевременно привличаме нови кадри“, посочи Волф.

„Джеймс се справя чудесно, той е истинско вдъхновение за отбора. Като се има предвид всичко това, смятам, че сме във възходяща траектория по отношение на мотивацията, енергията и компетентността“, продължи Волф

Шефът на Мерцедес в Гран при посочи също така, че конкуренцията във Формула 1 в момента била много голяма.

„Има 10 много добри отбора. Преди две години изоставане с три десети от секундата означаваше трето-четвърто място. Понастоящем изоставане с 0,3 сек означава седми и осми. Това искахме да е Формула 1, въпреки че един екип изглежда зле ако не успее да напасне достатъчно добре нещата“, обясни Волф.

Австриецът сподели също така, че си изкарал добре заедно с останалите шефове на отбори на организираната от президента на F1 Стефано Доменикали вечеря.

„Беше изненадващо приятно“, разказа Волф, който се бе настанил между Доменикали и CEO-то на Виза РБ Петер Байер

„В началото имаше известно напрежение. Не планирах да говоря с всички, но в крайна сметка имаше диалог навсякъде и ножовете бяха скътани обратно в задните джобове. Не обсъждахме настоящите времена. Но ситуацията изглежда най-конкурентната между отделните отбори от много време насам. А Стефано каза нещо много хубаво: какви късметлии сме, че сме част от този спорт и участваме в него. Та, добре си изкарахме, което е наистина чудесно“, каза още Волф.