Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф не смята, че е редно гумите да бъдат променяни в хода...

Волф не смята, че е редно гумите да бъдат променяни в хода на сезона

1817
0
Пирели, гуми
снимка: Пирели

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф смята, че не би било справедливо гумите във Формула 1 да бъдат променяни в хода на този сезон. За тази година продуктите на Пирели с по-тънки с 0.4 мм, което създава трудности на някои отбори при тяхното загряване.

Сред тях са Хаас, Ферари и Ред Бул. И затова се появиха призиви Формула 1 да се върне към използването на гумите от 2018 г. В Мерцедес обаче се справят отлично с новите продукти на италианския доставчик. Тимът спечели всички 8 състезания от началото на сезона. Хамилтън взе 6 победи, а Ботас 2.

„Като спортист, мисля, че Формула 1 не трябва да променя гумите заради това, че някои отбори се справят по-добре с тях спрямо други, каза Волф. – Такова вкарване на баланс в представянето на всички ще навреди на тези, които се справят най-добре със сегашните гуми.”

Оказва се, че не само Волф е на това мнение. С него са съгласни още Клер Уилямс, Сирил Абитебул от Рено и Фредерик Васьор от Алфа Ромео.

„Никога не съм харесвал внезапни промени по време на сезона, каза Васьор. – Все едно тимовете с по-малко притискане на колите да кажат, че искат да се състезаваме само на Монца, в Канада, или на подобни на тях трасета.”