Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Никой не иска другият да спечели; Ботас за катастрофата: Не знам....

Волф: Никой не иска другият да спечели; Ботас за катастрофата: Не знам. Лош късмет

7871
0
Кристиан Хорнер, Тото Волф
Кристиан Хорнер и Тото Волф; снимка: Ред Бул Контент Пуул

След силно представяне през целия уикенд, Валтери Ботас имаше високо темпо и направи отлично състезание днес. Финландецът стартира последен и успя да се качи на подиума след като се класира трети.

„Винаги е трудно да потеглиш от дъното. Казах на отбора, че ще се кача на подиума. Радвам се, че спечелихме повече точки от Ред Бул. Жалко за катастрофата между Люис и Макс, но добри точки – каза Ботас след финала. Имах силен уикенд и добро темпо. След седмица почивка отново ще се завърнем. „

Дейвид Култард го попита за мнение относно катастрофата между Хамилтън и Верстапен след състезанието. Финландският пилот отговори много дипломатично:

„Не видях какво се случи. Не знам. Лош късмет.“

Тото Волф сподели следното:

„Като отбори трябва да спрем коментарите за това кой е виновен. Всички сме пристрастни спрямо своя пилот. Стюардите ще отсъдят и каквото и да е решението, ние трябва да го приемем.“

Дали отборите ще се борят по-здраво помежду си ако нямат разбирателство?

„Няма смисъл. Двамата днес бяха много близки в борбата. Предполагам, че трябва да се отсъди решение. Ще продължим да се състезаваме твърдо. Възможно е да има тактическа мръсна игра и от двете страни до края на сезона, защото никой не иска другият да спечели“ – каза Волф.